Sekolah Demokrasi, Demokrasi Apa Yang Kit Siang Dan DAP Nak Ajar…???

 

Baca peristiwa-peristiwa pemecatan beberapa ahli dap di bawah, mereka di pecat tampa di panggil membuat pembelaan, malah ada juga yang di pecat kerana menegur pemimpin mereka…

# Dua ahli DAP di Johor dipecat kerana didakwa mengadakan demonstrasi pada perhimpunan semasa konvensyen parti di Shah Alam serta di Johor.

 

# Kerajaan DAP Pulau Pinang mengesahkan sudah memecat semua ahli Pas yang memegang jawatan dalam Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Komuniti (JKKK) di negeri ini.

# Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teratai, Jenice Lee bertindak mencabar keputusan DAP di mahkamah kerana memecatnya dari parti itu pada 20 April lalu berikutan pemilihan Jawatankuasa Pusat (CEC) pada Disember lepas dianggap tidak sah.

# Penyandang kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Teratai, Jenice Lee telah dipecat daripada DAP. Keputusan tersebut diumumkan Pengerusi Lembaga Disiplin DAP, Tan Kok Wai di Cheras.

# Pengguguran Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim sebagai anggota Dewan Negara hanya kerana mengkritik penganjuran demonstrasi jalanan baru-baru ini jelas menunjukkan parti itu tidak mampu melaksanakan demokrasi dan kebebasan bersuara tulen seperti yang dilaung-laungkannya selama ini.

DAP kerap melaungkan demokrasi, tapi adakah dap benar-benar mengamalkan demokrasi…???

Jadi demokrasi menatang apa yang dap nak ajarkan pada anak muda di sekolah demokrasi…???

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s